2014

Pöttöm Panna

Andersen örökszép története, Puccini lelket simogató zenéjének kíséretében csillan meg egy órácskára a közönség szemei előtt. Nem, mint egy ékes gyémánt, inkább csak, mint egy hajnali harmatcsepp.

Andersen meséje alapján színpadra írta Szőke Andrea:

PÖTTÖM PANNA

 

mesejáték

 

a Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója 

 

SZEREPLŐK

 

BABÓCSAI RÉKA
KLEPÁCS ANDREA
SZŐKE ANDREA
SZEVERÉNYI BALÁZS

 

Díszlet: DÓSA CSILLA
Játéktér: BARÁTH ZOLTÁN
Zenei munkatárs: CSÜLLÖG JUDIT
Súgó/Rendezőasszisztens: LUDÁNYI ANDREA
Rendező: BARÁTH ZOLTÁN

 

Bemutató: 2017. október 4.

 

ELŐADÁS ISMERTETŐ

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kedves asszony, aki nagyon szeretett volna egy gyermeket. Volt neki egy javasasszony testvérnénje, aki meghallván bánatát, neki ajándékozott egy árpaszemecskét, hogy azt ültesse el, gondozza, nevelgesse, s majd meglátja, mi lesz belőle. Nőtt, nőtt a virág, egyre színesebb és bámulatosabb lett, és mire kitárta valamennyi finom díszét, egy aprócska kislány csücsült a közepén...s vele együtt egy ott csücsült egy csodálatos mese is!
Andersen örökszép története, Puccini lelket simogató zenéjének kíséretében csillan meg egy órácskára a közönség szemei előtt. Nem, mint egy ékes gyémánt, inkább csak, mint egy hajnali harmatcsepp. Benne van a fények játéka, a természet zenéje, a szellő ritmusa, az élet boldogsága. És benne van maga a mesélés szelíd színű mosolya is...
Pöttöm Panna kalandjait nézve, a publikum nem tehet egyebet, mint hogy lélegzetvisszafojtva, tátott szájjal bámul... és gyönyörködik!

 

Rendező: Baráth Zoltán

 

Játékidő: 1 óra

 

Bemutató plakát

 

További galéria a képre kattintva érhető el: